fredag 21 december 2012

Brysselkålen

Det är ju lätt att tro att det bara är stress och inget julmys här men förra helgen gick faktiskt mycket i julens tecken. På fredagen lagade jag och sambon en mysig middag när jag kom hem bestående av stekta kycklingfiléer, hasselbackspotatis, trattkantarellsås, sallad och - inte minst brysselkål.

Brysselkål är väldigt gott tycker jag, även om den i mitt hem oftast kommer fram till kalkonen i mellandagarna och inte på julbordet. Mamm brukar bara koka den i lättsaltat vatten och det är ju gott nog men vill man göra den ännu smarrigare kan man göra så här:

Bryn kålen i smör och lite olja och lägg efter några minuter i fint hackad vitlök och  ca 1 tsk cest av en citron. Stek alltsammans några minuter till innan du pressar över saften av en halv citron (eller efter smak). Salta och peppra och avsluta med att ringla över lite flytande honung. Bryn kålen så att smakerna hinner gifta sig och servera sedan som finfint tillbehör. Så gott!




Inga kommentarer: