lördag 10 november 2012

Jag tackar som ödmjukast

för de två blogawards jag fick motta under höstlovsveckan. De värmer hjärtat även om jag känner mig dem aningen ovärdig med tanke på att uppdateringarna har lyst mest med sin frånvaro hittills den här hösten. Men, man kan ju inte annat än att känna sig lite stolt när man får så här fina motiveringar!

Jul i Laloland skriver: Fridolins julförberedelser; Språket -jag älskar språket, innehållet och det faktum att när inläggen kommer är de väsentliga, roliga, intressanta och väl värda att läsa. Jag läser fortfarande om detta inlägget och älskar det lika mycket varje gång!!!

 Och Tomtens dotter : Fridolin. Genomtänkt. Vissa bloggare spottar ur sig inlägg, även när de inte har något att säga, men sånt pysslar inte Frida med. Tvärtom. Varje inlägg är välskrivet och genomtänkt. Personligt och reflekterande. Också en blogg som jag följt länge.


Reglerna för utmärkelsen är
1. Tacka bloggaren som gett dig utmärkelsen och lägg ut länken till den som gav dig den
2. Ge utmärkelsen vidare till fem favoritbloggar och berätta det för dem med en kommentar
3. Kopiera post it-lappen och sätt den på din blogg

Nu kommer ju då den jobbigaste delen. Att välja ut fem från mängden duktiga och fantastiska bloggare, det är inte en lätt uppgift. Men bloggarna nedan fortsätter jag att återkomma till gång på gång, vilket väl bara bevisar att det är något alldeles särskilt med dem? Det är alltså inte ett utslag av klubben-för-inbördes-beundrans-syndrom som jag nominerar följande:

1. Jul i Laloland  En gång var jag på ett bröllop där brudgummens bror sa: "Jag har alltid låtit brorsan göra allting först, låta honom gå in i det läskiga mörka rummet först för att sedan komma ut och tala om vilka faror som (inte) ruvade därinne och nu låter jag honom gifta sig först så kanske jag vågar själv sen". Så känner jag med Jessica när det gäller julande. Hon visar vägen. Förutom att hennes blogg alltid strålar av smittande julglädje går hon all in och räds inte  rosa glittergran och vegojulskinka och bjuder framförallt på mycket härligt pyssel! Det är engagerande och inspirerande. Om jag någon gång skulle få chansen att göra en julbok vill jag ha dig som co-writer!

2. Tomtens dotter Som den mat- och julnörd jag är kan jag inte annat än bara älska den här bloggen. Erica dukar upp ett aldrig sinande gottebord av smarriga recept, dryckestips och seriösa provsmakningar, allt kryddat med en god portion humor. Inläggen verkar bara spruta ur denna människa och de är alltid lika bra!

3. Annas Jul Hos Anna är julen alltid så snygg att den gör ont. Anna lyckas verkligen plocka fram det vackra i det enkla, vilket är särskilt tydligt i det vackra julpynt hon själv tillverkar. Sedan går ju inte bilderna av för hackor heller! Stilrena men fyllda av julkänsla. En riktig favorit!

4. Jul hos Helena aka Hellys jul är också en favo i dessa sammanhang. Personligt skrivna inlägg matchade av galet snygga bilder och en härlig blandning av recept, shopping, pynt och allt annat som en julnörd behöver gör denna blogg till en riktig godispåse där det aldrig finns några äckliga karameller!

5. Thereses jul Så fort jag surfar in hos Therese känner jag julmyset pirra i kroppen. Till stor del beror det på bilderna som är lika inspirerande oavsett om de är tagna i Sigtuna eller London. Även här finns det en fin blandning mellan godsaker, julmusik och andra jultips och dessutom är Therese en fena på att plocka fram och länka till nyheter från pysselsidor och företag, tips som jag troligen helt skulle gått miste om annars.

5 kommentarer:

Anna sa...

Tack för fina kommentarer om min blogg!! Somna med ett leende på läpparna igår efter att ha läst dina ord om bloggen! Önskar dig en fin dag!

Jul i Laloland sa...

Tack snälla du. Vilken ÄRA!!! Du skriver, jag visar vägen ;)

Erica AKA Tomtens Dotter sa...

TACK! Nu gjorde du mig otroligt glad, jag växte ett par meter på höjden nu så att du vet!!

Thereses jul sa...

Vad glad jag blir!! Tack så himla, himla mycket. Det värmer verkligen!

Många kramar

Helly sa...

Blir alldeles rörd över den fina värme som finns i vår lilla julvärld. Tackar å det ödmjukaste. TACK!