måndag 14 november 2011

Julstilar del 5 - Djur och natur

Då var det dags för en ny del i kategorien julstilar. Denna gång är temat "Djur och natur".  Stilen är precis som det låter inspirerad av naturen och de som lever i den. Färgskalan går i de toner du hittar i skogen en kall novemberdag - ockra, brunt, grönt, grått och lite vitt.  Materialen ska andas natur de också så bark och skinn känns helt rätt.

Kruka och ljus från Lagerhaus, övrigt från Granit. Hjort privat :)

Plantera hyacinten i en barkkruka eller servera julgodiset ur en. Soffan gör du julaftonsmysig och inbjudande genom att fylla den med kuddar med djurmotiv. Ugglor, björnar m.m. är heta motiv i butikerna just nu. Släng en fårskinnsfäll över ryggstödet eller lägg ett renskinn på golvet för än mer naturkänsla. Gör stilleben av naturmaterial, vackra grenar, kottar, stenar eller annat vackert du hittar i naturen.

Renfäll från Mio


Låt tända ljus lysa upp rummen. Det finns många varianter som passar bra till temat. Kanske väljer du vackra svarvade träljusstakar, eller glaslyktor som minner om frostig is? Eller så köper du Ikeas vedträdslikannde blockljus eller Mios ljushållare som ser ut som frostnupet ris. 

Ljushållare Mio







Kudde Åhléns
I granen låter vi djuren flytta in. Djurkulor har dykt upp allt mer och mer i butikerna det senaste så du kanske redan sitter på en samling djur att hänga i din gran? Om inte finns flera fina juldekorationer i djurisk form hos bl.a. Åhléns. Dekorera glest med ekorrar, ugglor och hjortar och blanda med vanliga kulor i brunt eller häng glasprismor på grenarna och låt dem gnistra som is!

Kulbilder låndade från Åhléns, Rusta och Ebbes butik.

3 kommentarer:

Metronyx sa...

Personligen tycker jag att det är trevligt med lite djur och en känsla av ye olde English sherwood känsla på julteman.

Stockholmsjul sa...

En fårskinnsfäll är något vi faktiskt ska köpa i år, men så mycket mer djur tema blir det nog inte :)
Tycker om dina små guider med julteman! Roande och inspirerande att läsa :)

Fridolin sa...

Tack! Kul att du gillar dem. Jag tycker de är roliga att göra. :)