söndag 4 december 2011

Fantastiska frön














Om du tror du att solros- och sesamfrön passar bäst som fågelmat så har du fel, men så dum är väl ingen? Jag smakade det här "knäcket" först hemma hos mamma som också gav mig receptet. Det är ljuvligt gott och dessutom väldigt behändigt att göra och det gillar ju jag. Ingredienserna hittar du i de flesta välsorterade butiker. Brödet passar bra att göra en dag när du har mycket tid för tiden för torkningen har visat sig kunna variera en hel del.

Fröigt knäckebröd
2 dl havregryn
2 dl grovt rågmjöl
2 dl solrosfrön
2 dl sesamfrön
2 dl pumpafrön
1 dl krossade linfrön
1 tsk salt
6,5 dl vatten

Sätt ugnen på 150-160 grader. Blanda ingredienserna. Bred sedan ut smeten på tre bakplåtspapper. Platta ut smeten tunt på hela plåten. Låt plåtarna stå i ca 70 min i ugnen (OBS! kan ta längre tid ). Byt plats på plåtarna ibland. När knäcket torkat och fått lite färg är det dags att ta ut det. Låt det svalna och bryt sedan i lagom stora bitar. Njut med lite god ost  ovanpå eller med smör eller bara som det är! Eller ge bort det i julklapp till någon du tycker om, vackert inslaget i cellofan eller i förpackat i en snygg burk.

Inga kommentarer: