torsdag 29 december 2011

Julat föräldrahem

Om vi led julstämningsbrist på hemmaplan så blev vi botade så fort vi kom till mitt föräldrahem. Mamma är väldigt bra på att välkomna julen och gästerna och hade som vanligt pyntat i varje vrå.














Julmyset börjar redan vid entrén. Sedan verandan byggdes om hänger det ljus både i taket och blomlådorna under fönstren är fyllda med ris och små ljus. Dessutom hade julbaljan återskapats med hjälp av nya invånare.


Inomhus glimmade stjärnor och ljus. Pappa grymtar varje år om att det går mycket el och att han minsann fått lära sig på brandkursen om hur brandfarliga ljusstakarna är men jag tror han tycker att det är mysigt trots allt.

Det är så härligt varmt och skönt hemma hos mamma och pappa eftersom deras hus är veduppvärmt. Det blir en helt annan värme när man eldar i spisen. Skönt!




Roligast är det att gå runt och se om det har dykt upp något nytt pynt. Nytt för i år var den här stjärnslingan som kantar öppningen från matrummet till köket och den matchande stjärnan på fot i köket. Fint tycker jag!






I den här hyllan får de flesta gamla hederliga julsakerna plats. Tyvärr har tydligen min favorit den gamla tomten med en kruka i form av en flugsvamp strukit med men som ni ser lider inte mor och fars någon tomtenbrist ändå. Sötast är nog tomtarna och miniluciatåget ni ser på hyllan längst ned.

Inga kommentarer: