söndag 8 november 2009

Julig kladdkaka

Det här receptet hittade jag på Indiskas hemsida för många år sedan och jag har bakat den många gånger sedan dess. Jag tror att den utgjorde efterrräten i en romantikmeny men jag tycker den passar lika bra som efterrätt en mörk decembereftermiddag. Rivet apelsinskal och nejlika ger kakan en fin smakbrytnning som smakar jul och pistagenötterna gör att den får lite extra knaprigt tuggmotsånd. Prova du kommer inte bli besviken!

Julig kladdkaka
2ägg
2 dl socker
1.5 dl vetemjöl
150 g smör
4 msk kakao
1 enkel espresso (går lika bra med bryggkaffe)
1 dl rostade pistagenötter

Smält smöret och låt svalna något. Vispa ihop ägg och socker till en pösig smet. Rör ned mjölet, kakaon och kaffet i smeten. Rör till sist ned nötterna. Grädda i en smord springform i ca 15 muinuter i 175 grader. Tänk på att inte grädda för länge. Kakan ska vara lite kladdig i mitten.