Saffranpäron
1,5 kg fasta mindre päron
Lag:
1 l vatten
8 dl strösocker
1 påse saffran 05 g
2 kanelstänger
2 bitar torkad ingefära (jag tog färsk)
1 krm kardemummakärnor
Skala päronen men låt stjälkarna sitta kvar. Lägg de skalade päronen i en bunke med vatten med pressad citron i så blir de inte bruna lika fort. Koka upp lagen i en kastrull och ställ av från värmen. Lägg efterhand ned päronen i lagen. Koka upp och låt dem koka på svag värme i 15-20 minuter. Lägg päronen i väldrengjorda glasburkar och håll över lagen. Låt stå kallt minst ett dygn. Servera.
4 kommentarer:
Sånna där gjorde jag för många år sedan. också av arlas gamla recept - blev supergott. Blir nog en julklapp i år till någon snäll!
Ja jag hade också tänkt dem som julklapp men jag får väl se till att ge dem till någon som kanske bjuder på dem direkt...(Det gäller att vara listig. Eller så kanske jag kokar in några till).
ja jag skulle gärna bjuda dig omgående om jag fick en burk....Kram/M
Det går nog att ordna...
Skicka en kommentar