söndag 21 december 2008

Chokladtryffel till gottebordet














Den här chokladtryffeln är superlätt att röra ihop. Jag tycker det är fint att spritsa ut den i små färgglada formar men man kan också rulla små kulor som man sedan pudrar med kakao eller florsocker. Jag använder konjak som smaksättning men den kan man förstås variera efter smak.

Chokladtryffel ca 40 st
1 dl grädde
250 g mörk choklad med hög kakaohalt
1 msk konjak (eller whisky/vaniljsocker/kardemumma/snabbkaffe/vad annat du föredrar)

Hacka chokladen. Koka upp grädden. Lägg i chokladen och låt den smälta under omrörning. Tillsätt smaksättning. Rör om och låt svalna en aning om du ska spritsa ut smeten. Ska du rulla bollar kan du låta den stelna ytterligare men tänk på att smeten stelnar rättså fort i kylen! Fyll spritspåsen och spritsa ut tryfflarna i små folieformar eller direkt på ett bakplåtspapper.