måndag 13 december 2010

Tacksam

I lördags träffade jag en kompis och vi tog en tur till stan för att leta julklappar. Vi gav oss iväg tidigt för att slippa värsta julruschen. Vi började på Söder men var där för tidigt. Alla butiker där var stängda så vi promenerade in till city. Vi gjorde ett par inköp men tröttnade när massorna började välla in och gick till Gamla Stan och åt lunch på en liten trevlig kinakrog istället. Sedan tog jag bussen till Hornstull där jag hoppade av och köpte ett supergott surdegsbröd på Fabriqué. Jag köpte en halv limpa och blev nästan full i skratt när jag fick se vilket mastodontbröd jag ändå fick. Nöjd och glad över mina inköp bestämde jag mig för att promenera en bit av hemvägen. Där gick jag i snön och kylan alldeles till freds med mig själv och tittade på de gamla byggnaderna i Aspudden där adventsljusen tindrade i skymningen.

I en annan del av staden, som jag nyss lämnat, bestämde sig en tokig sate för att spränga sig själv och alla runtikring i luften. Lyckligtvis misslyckades han med det senare. Jag blev lite skakis när jag hörde det. Timmar innan hade vi ju gått precis där. Jag är tacksam för att jag var långt borta när det hände men också tacksam för att skadorna inte blev värre än de blev.














Mastodontbrödet som ser rätt litet ut på bild ändå.

2 kommentarer:

Therese sa...

Brödet ser rätt stort ut ändå. :) Och väldigt obehagligt med självmordsbombaren! Skönt att du hade kommit därifrån vid tillfället.

Jul i Laloland sa...

oh, heavenly bread!

Jag var tvungen att ringa alla "hemma" för att var apå säkra sidan. På måndag åker vi till Estockholmo, men man är fan lite darrig i benen efter något sådant. Väldigt obehagligt!!!