tisdag 22 december 2009

Hasselnötspraliner














Det här är ett för mig nytt recept som jag testar i år.Det var lite pilligt att pensla knäckformarna med choklad annars är det ett mycket enkelt recept som ger fina praliner som ser lite lyxiga ut. Just på bilden står de i kylen på en chokladfläckad skärbräda men ni ska tänka er dem på ett fint fat med tårtpapper istället! :)

Hasselnötspraliner
100 g mörk blcokchoklad
125 g nougat
30 hasselnötter

30 knäckformar

Hacka och smält chokladen över ett vattenbad. Pensla knäckformarna med smält choklad. Det blir lite choklad över så ställ den åt sidan för den ska du använda senare. Lägg en hasselnöt i varje form. Bryt ner nougaten i en skål och smält även den över vattenbad. Fyll de penslade formarna med nougatmassa. Avsluta med att klicka över en liten prick choklad. Ställ pralinerna svalt.