måndag 7 december 2009

Kryddiga bönor med julig smak














Inspirerad av Annas äppelchutney och juliga bönsallad kom den här bönröran till i vårt kök igår. Visserligen innehåller den inte någon chutney för det har jag inte hunnit göra någon men smakpaletten är liknande.

Kryddiga bönor
1 gul lök
1 äpple
1 stor vitlöksklyfta
1 burk kidneybönor
1 burk kikärtor
1,5 msk matolja
1 liten matsked riven ingefära
1 msk hackad röd chilipeppar
knappt 1 tsk curry
1 tsk spiskummin
0,5 tsk kanel

Skala och skiva löken. Skala och tärna äpplena. Finhacka chilin och vitlöken. Slå av baljväxterna och skölj dem i kallt vatten. Fräs löken, ingefäran,vitlöken och kryddorna. Tillsätt äpplena och låt det steka ett par minuter. Rör ned bönorna och låt allt bli varmt. Servera med bröd (t.ex. tanurbröd) och en klick naturell yoghurt.

2 kommentarer:

Anna sa...

Låter gott! Blir till att pröva någon gång. Kikärtor är riktigt gott!

Fridolin sa...

Det blev gott och det har vi ju delvis dig att tacka för! :)