onsdag 23 december 2009

Lite mer julgodis


Gjorde även dessa smaskiga tryfflar igår. Nytt för i år var tryffel med hallonsmak. Receptet är från Drömhem & Trädgårds julnummer men jag följer ju inte recept så slaviskt så det här är min variant kan man säga. Lätta att göra men se till att all choklad verkligen smälter annars blir det ett rent h-vete att spritsa ut dem vackert i formarna. Vill man så dekorerar man med lite hallonfärgat socker också.

Hallontryffel
300 g mörk choklad
125 g hallon
1/2 dl koncentrerad hallonsaft
1 dl vispgrädde
3 msk finkornigt strösocker (eller skit i det jag tog vanligt och det gick bra)
små pappersformar

Hallonsocker:
Lite saft + ströscoker

Hacka chokladen. Blanda hallon,saft, gärdde och socker och låt småkoka en liten stund , ca 5 minuter. Tillsätt chokladen och rör till en jämn massa. Låt svalna något. Spritsa ut i pappformarna. Strö hallonsocker över tryfflarna. På bilden ser ni dem i den alternativa alladinlådan jag pysslade ihop under morgonen.

1 kommentar:

Anna sa...

Tänk om man kunde få en sådan låda! Ser riktigt gott ut!

Önskar dig en riktigt fin julhelg!